Forensiker inom brandutredningar sökes till NFC Linköping C14571/2017

Organisation
Nationellt forensiskt centrum
Län
Stockholms län
Utlysningsdatum
2017-07-19 08:00
Sista ansökningsdatum
2017-08-27 23:30
Referensnummer
C14571/2017

Beskrivning av arbetsplatsen

Nationellt forensiskt centrum, NFC, är en nationell avdelning inom Polismyndigheten. Verksamheten har sitt huvudsäte i Linköping och finns även i Stockholm, Göteborg och Malmö. Antalet anställda är sammanlagt cirka 480 personer. NFC:s uppgift är att som opartiskt expertorgan utföra undersökningar i brottmål åt rättsväsendets myndigheter. NFC har även ansvaret för en enhetlig och kvalitetssäkrad forensisk process inom hela Polismyndigheten som omfattar laborativ verksamhet, kriminalteknik och it-forensik. Dessutom ansvarar NFC för forskning och utveckling, expertstöd samt utbildning inom det forensiska området. Idag består NFC av sju sektioner med verksamhet inom områden som informationsteknik, biologi, droganalys, kemi och teknik, samt ett kansli.

NFC expanderar och nu söker vi medarbetare som vill arbeta i en organisation som växer och utvecklas.

Arbetsuppgifter

Är Du vår nya medarbetare inom brandutredningar? Kemi- och tekniksektionen, söker idag en produktionsinriktade forensiker till gruppen för brand och olja. Gruppen är en av sektionens sex grupper och består idag av 16 medarbetare. Som forensiker inom brandutredningar kommer du få undersöka material som tillvaratagits vid misstanke mordbrand. Detta innebär att du kommer få arbeta med att: utreda om det funnits elektriska fel som kan ha orsakat brand, genomföra rekonstruktion eller försök i lab.skala, vid behov biträda vid platsundersökningar på brandplatsen och på begäran svara som sakkunnig i domstol. I rollen kan det med tiden ingå det att utbilda personal inom övriga rättsväsendet. Arbetet kräver därför ett fullgott färg-, siffer- och bokstavsseende.

Kvalifikationer

Krav
Vi vill att du som söker:
• har en eftergymnasial utbildning eller motsvarande inom el
• arbetslivserfarenhet av felsökning inom el
• god fysisk rörelseförmåga för arbete på brandplats för att t.ex. klättra på stegar och bära andningsutrustning
• goda kunskaper i det svenska språket, både i tal och i skrift, då det i arbetsuppgifterna ingår att dokumentera och redovisa utförda undersökningar
• goda kunskaper i engelska språket, både i tal och i skrift


Meriterande erfarenheter
• erfarenhet av kvalitetsarbete enligt ISO 17020 och 17025


Personliga egenskaper
Arbetet ställer krav på att du kan planera och organisera ditt arbete. Det är viktigt att du kan samarbeta och kommunicera med andra, att du har positiv grundinställning och att du bidrar till ett bra arbetsklimat.

Därför söker vi dig som:
• har god kommunikationsförmåga och trivs i att verka i en lärande miljö
• har god samarbetsförmåga
• kan arbeta såväl självständigt och som i grupp
• är ansvarsfull, noggrann och pålitlig
• har god prioriteringsförmåga och kvalitetsmedveten
• är produktionsorienterad och trivs med rutinarbete

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

 

Kontaktpersoner

Helene Hed
Gruppchef
010-56 282 13

Facklig företrädare

Polisförbundet Per Thollin, 010-56 383 00; Saco-S Nils Hydén, 010-56 282 42; Fackförbundet ST Heléne Tapper, 010-56 281 78; SEKO Polisen Ehrenfried Jäschke, 010-56 221 10.

Övrig information

Vid NFC genomgår du en intern utbildning/upplärning med efterföljande examination innan behörighet ges att självständigt utöva forensikeryrket. Under utbildningsperioden som pågår i cirka två år har du titeln forensikeraspirant.

Anställningsform: Tillsvidare med 6 månaders provanställning
Arbetsort: Linköping
Arbetstid: Flex
Tillträde: Snarast och enligt överenskommelse
Anställning som handläggare med funktionen forensiker

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) kan komma att genomföras före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta istället kontakt med ansvarig rekryterare.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet


Ansökan sker via Polisens webbaserade rekryteringsverktyg