Teknisk verktygspecialist inom det it-forensiska området sökes till NFC Linköping C14537/2017

Organisation
Nationellt forensiskt centrum
Län
Stockholms län
Utlysningsdatum
2017-07-17 16:00
Sista ansökningsdatum
2017-08-30 23:30
Referensnummer
C14537/2017

Beskrivning av arbetsplatsen

Nationellt forensiskt centrum (NFC) är en nationell avdelning inom Polismyndigheten. Verksamhet har sitt huvudsäte i Linköping men finns även i Stockholm, Göteborg och Malmö. Antalet anställda är sammanlagt cirka 480 personer. NFC:s uppgift är att som opartiskt expertorgan utföra undersökningar i brottmål åt rättsväsendets myndigheter. NFC har även ansvaret för en enhetlig och kvalitetssäkrad forensisk process inom hela Polismyndigheten som omfattar laborativ verksamhet, kriminalteknik och it-forensik. Dessutom ansvarar NFC för forskning och utveckling, expertstöd samt utbildning inom det forensiska området. Idag består NFC av sju sektioner med verksamhet inom områden som informationsteknik, biologi, droganalys, kemi och teknik, samt ett kansli.

Datagruppen är en av fyra inom informationstekniksektionen som består av 10 medarbetare som jobbar med komplexa och ofta udda ärenden inom IT-områdena. Vår målsättning är att bli internationellt ledande inom vårt område varför vi nu behöver förstärka med ytterligare spetskompetens.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna som verktygsspecialist innebär att du ska bidra till att vidareutveckla den it-forensiska verktygslådan för en effektiv och högkvalitativ verksamhet. Det omfattar systematiskt arbeta med behovsinventering, kravställning, testning och dokumentation. Det ska ske tillsammans med användare och leverantör. Du kommer även utför undersökningar och analyser i samband med brottsutredningar samt bidra i metodutveckling och utbildning. Omvärldsbevakning och att hålla en hög kompetens inom området är en självklarhet.

Kvalifikationer

Krav
Vi vill att du som söker:
• har akademisk examen på minst kandidatnivå, eller motsvarande kompetensgoda kunskaper inom datateknik
• har mycket goda kunskaper i det svenska språket, både i tal och skrift
• har goda kunskaper inom det engelska språket både i tal och skrift

Meriterande erfarenheter
Vi vill att du som söker:
• har akademisk examen på minst kandidatnivå, eller motsvarande kompetensgoda kunskaper inom datateknik
• har mycket goda kunskaper i det svenska språket, både i tal och skrift
• har goda kunskaper inom det engelska språket både i tal och skrift

Personliga egenskaper
Vi söker dig som har en förmåga:
• har ett eget driv och känsla för problemlösning och vill vara med och lösa brott
• att arbeta både självständigt såväl som i grupp, med att utveckla metoder och genomföra komplexa IT-undersökningar
• att arbeta analytiskt
• är noggrann & kvalitetsmedveten
• trivs med rutinbetonade arbetsuppgifter

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Peter Bergström
Sektionschef
010-56 284 12

Facklig företrädare

Polisförbundet Per Thollin, 010-56 383 00; Saco-S Nils Hydén, 010-56 282 42; Fackförbundet ST Heléne Tapper, 010-56 281 78; SEKO Polisen Ehrenfried Jäschke, 010-56 221 10.

Övrig information

Vid NFC genomgår du en intern utbildning/upplärning med efterföljande examination innan behörighet ges att självständigt utöva forensikeryrket. Under utbildningsperioden har du titeln forensikeraspirant.

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Linköping
Arbetstid: Flextid
Tillträde: Enligt överenskommelse

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) kan komma att genomföras före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta istället kontakt med ansvarig rekryterare.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet


Ansökan sker via Polisens webbaserade rekryteringsverktyg