Laborant(1) till vapengruppen, NFC Linköping C14286/2017

Organisation
Nationellt forensiskt centrum
Län
Stockholms län
Utlysningsdatum
2017-07-03 12:30
Sista ansökningsdatum
2017-08-18 23:30
Referensnummer
C14286/2017

Beskrivning av arbetsplatsen

Nationellt forensiskt centrum (NFC) är en nationell avdelning inom Polismyndigheten. Den verksamhet som tidigare utförts vid Statens kriminaltekniska laboratorium har övergått till den nya avdelningen inom Polismyndigheten. I avdelningen ingår även de tre laboratorierna i Stockholm, Göteborg och Malmö. Antalet anställda är sammanlagt cirka 450 personer.

NFC:s uppgift är att som opartiskt expertorgan utföra undersökningar i brottmål åt rättsväsendets myndigheter. Avdelningen har ett processansvar för den kriminaltekniska verksamheten inom Polisen. Inom avdelningen finns fyra verksamhetsområden; informationsteknik, biologi, droganalys, kemi och teknik samt ett kansli med avdelningsstöd.

Anställningen gäller tillsvidare och är placerad i vapengruppen vid laboratoriet i Linköping. Gruppen består idag av 20 medarbetare. Vid kemi- och tekniksektionen undersöks material såsom vapen, finger, kemi, verktygsspår, miljö och olja.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna omfattar huvudsakligen inläsning och granskning av material i ett digitalt vapenspårregister. Instrumentet vi använder fotograferar och skapar högupplösta 3D-modeller av kulor och patronhylsor. Granskningsarbetet innebär att man digitalt jämför spåren som finns på materialet och försöker hitta det vapen som används vid en eller flera skjutningar. Ansvar för instrument, kvalitetsdokumentation och statistikuttag ingår också i arbetsuppgifterna. Arbetsuppgifterna kan eventuellt komma att utökas med ytterligare arbetsmoment.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har/är:
• 3-årig eftergymnasial utbildning inom relevant område alternativt motsvarande efterfrågad kompetens förvärvad på annat sätt
• Goda kunskaper i svenska i tal och skrift
• God samarbetsförmåga
• Ansvarsfull, noggrann och pålitlig
• Anpassningsförmåga
• Prestationsvilja
• Målinriktad och produktionsorienterad
• Öppen för återkoppling, nya perspektiv, ständig inlärning och självutveckling
• Förmåga att urskilja detaljer samt ett fullgott färg,- siffer- och bokstavsseende

Erfarenhet av laboratoriearbete och detaljgranskning är meriterande.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Inför anställningen kommer ett anlagstest angående bl.a. mönsterigenkänning att tillämpas.

Kontaktpersoner

Mikael Högfors Gruppchef 010-562 82 87

Facklig företrädare

Polisförbundet Per Thollin, 010-56 385 86; Saco-S Nils Hydén, 010-56 282 42; ST Heléne Tapper, 010-56 281 78; SEKO Polisen Ehrenfried Jäschke, 010-56 221 10

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med 6 mån provanställning

Tjänstebenämning: Administratör med funktionen som laborant  

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) kan komma att genomföras före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta istället kontakt med ansvarig rekryterare.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet


Ansökan sker via Polisens webbaserade rekryteringsverktyg