Laborant till Biologisektionen, NFC i Linköping Ref.nr. C14783/2017

Organisation
Polismyndigheten
Län
Östergötland
Utlysningsdatum
2017-08-14 08:00
Sista ansökningsdatum
2017-08-24 23:30
Referensnummer
C14783/2017

Beskrivning av arbetsplatsen

Nationellt forensiskt centrum, NFC, är en nationell avdelning inom Polismyndigheten. Verksamheten har sitt huvudsäte i Linköping och finns även i Stockholm, Göteborg och Malmö. Antalet anställda är sammanlagt cirka 480 personer. NFC:s uppgift är att som opartiskt expertorgan utföra undersökningar i brottmål åt rättsväsendets myndigheter.  NFC har även ansvaret för en enhetlig och kvalitetssäkrad forensisk process inom hela Polismyndigheten som omfattar laborativ verksamhet, kriminalteknik och it-forensik. Dessutom ansvarar NFC för forskning och utveckling, expertstöd samt utbildning inom det forensiska området.  Idag består NFC av sju sektioner med verksamhet inom områden som informationsteknik, biologi, droganalys, kemi och teknik, samt ett kansli.

NFC expanderar och nu söker vi medarbetare som vill arbeta i en organisation som växer och utvecklas.

Arbetsuppgifter

Biologisektionen vid NFC i Linköping handlägger ärenden med avseende på DNA-undersökning. Sektionen består idag av ca 100 medarbetare och vi ser nu att vi behöver utöka Mängdbrottsgruppen med en produktionsinriktad medarbetare som gillar rutinarbete. I rollen som laborant förväntas du samverka med ärendets intressenter inom och/eller utanför myndigheten. Arbetet kräver ett fullgott färg-, siffer- och bokstavsseende.

Arbetsuppgifter
I arbetet ingår bl.a:
• materialhantering, d.v.s. mottagande av inkommet material och sluthantering av undersökt material
• spårsökning och spårsäkring av biologiska spår
• lösningsberedning
• laborativt arbete i Biologisektionens Extraktionsgrupp som omfattar bland annat extraktion, kvantifiering och amplifiering av dna, samt andra allmänna gemensamma laboratoriegöromål

Kvalifikationer

Krav
Vi söker dig som:
• treårig akademisk examen med huvudsaklig inriktning mot molekylärbiologi, eller motsvarande efterfrågad kompetens förvärvad på annat sätt. Lämplig bakgrund är t.ex. biomedicinsk analytiker, högskoleingenjör eller medicinsk biologi
• har goda kunskaper i det svenska språket, både i tal och skrift
• har goda kunskaper i det engelska språket, både i tal och skrift
• god datavana

Meriterande
Det är meriterande om du har:
• framgångsrik erfarenhet av motsvarande rutinbetonade laboratoriearbete i närtid dock max 3 år tillbaka

Personliga egenskaper
Arbetet ställer krav på att du kan planera och organisera ditt arbete. Det är viktigt att du kan samarbeta och kommunicera med andra, att du har positiv grundinställning och att du bidrar till ett bra arbetsklimat.

Därför söker vi dig som:
• har god kommunikationsförmåga och trivs i att verka i en lärande miljö
• har god samarbetsförmåga
• kan arbeta såväl självständigt och som i grupp
• är ansvarsfull, noggrann och pålitlig
• har god prioriteringsförmåga och kvalitetsmedveten
• är produktionsorienterad och trivs med rutinarbete

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

 

Kontaktpersoner

Rekryterande chef: Erland Ljungren 010-562 89 10, erland.ljunggren@polisen.se

 

Facklig företrädare

NFC Polisförbundet Per Thollin, 010-56 385 86; Saco-S Nils Hydén, 010-56 282 42; ST Heléne Tapper, 010-56 281 78; SEKO Polisen Ehrenfried Jäschke, 010-56 221 10

Övrig information

Enligt gällande lagstiftning, kräver anställningen att blivande anställd lämnar ett DNA-prov för registrering i myndighetens elimineringsdatabas.

Anställningsform: Visstid från 2017-09-01 t.o.m. 2017-12-31 med eventuell möjlighet till förlängning
Arbetsort: Linköping
Arbetstid: Flex
Tillträde: Snarast och enligt överenskommelse
Anställning som administratör med funktionen laborant

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) kan komma att genomföras före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta istället kontakt med ansvarig rekryterare.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet


Ansökan sker via Polisens webbaserade rekryteringsverktyg