Laborant inom fingeravtryck sökes till NFC Göteborg C14499/2017

Organisation
Nationellt forensiskt centrum
Län
Stockholms län
Utlysningsdatum
2017-07-17 08:00
Sista ansökningsdatum
2017-08-18 23:30
Referensnummer
C14499/2017

Beskrivning av arbetsplatsen

Nationellt forensiskt centrum (NFC) är en nationell avdelning inom Polismyndigheten. Verksamheten har sitt huvudsäte i Linköping men finns även i Stockholm, Göteborg och Malmö. Antalet anställda är sammanlagt cirka 480 personer. NFC:s uppgift är att som opartiskt expertorgan utföra undersökningar i brottmål åt rättsväsendets myndigheter. NFC har även ansvaret för en enhetlig och kvalitetssäkrad forensisk process inom hela Polismyndigheten som omfattar laborativ verksamhet, kriminalteknik och it-forensik. Dessutom ansvarar NFC för forskning och utveckling, expertstöd samt utbildning inom det forensiska området. Idag består NFC av sju sektioner med verksamhet inom områden som informationsteknik, biologi, droganalys, kemi och teknik, samt ett kansli.

NFC är ackrediterat enligt ISO 17020 och 17025

Arbetsuppgifter

Nu söker vi en positiv och produktionsinriktad laborant inom fingeravtryck till vår grupp i Göteborg. Arbetsuppgifterna består huvudsakligen av framkallning och granskning av fingeravtryck på diverse material från brottsplatser. Då framkallningen sker med kemiska och fysikaliska metoder, så förväntas du dokumentera och redovisa dina välutförda undersökningar med god kvalité. Vidare kommer du också få arbeta med vanligt förekommande laborativa sysslor såsom; uppackning, registrering och provpreparering, samt att blanda och kontrollera olika framkallningslösningar. Rollen kräver att du har god förmåga att urskilja detaljer och måste ha ett fullgott färg-, siffer- och bokstavsseende. Arbetsuppgifterna kan komma att utökas beroende på sökandes bakgrund och utvecklingspotential.

Kvalifikationer

Krav
Vi söker dig som:
• har en eftergymnasial utbildning inom naturvetenskap eller motsvarande efterfrågad erfarenhet/kompetens som myndighetens bedömer är relevant
• goda kunskaper i det svenska språket, både i tal och i skrift,
• goda kunskaper i engelska språket, både i tal och skrift
• god datorvana så som vana att använda MS Office

Endast sökande som genomgått och fått godkänt på vårt urvalstest kallas på intervju


Meriterande
Det är meriterande om du har:
• erfarenhet av laboratoriearbete
• erfarenhet av detaljgranskning
• erfarenhet av kriminaltekniska metoder
• utbildning i kriminaltekniska metoder
• erfarenhet av polisär verksamhet
• erfarenhet av kvalitetsarbete enligt ISO 17020 och 17025


Personliga egenskaper
Arbetet ställer krav på att du kan planera och organisera ditt arbete. Det är viktigt att du kan samarbeta och kommunicera med andra, har en positiv grundinställning och att du aktivt bidrar till ett bra arbetsklimat.

Därför söker vi dig som:
• är positivinställd och som trivs med att arbeta i en rutinbetonad roll
• är noggrann, produktionsinriktad och kan tempoväxla för att lösa gruppens uppdrag
• har god samarbetsförmåga och kan arbeta självständigt, såväl i team
• kvalitetsmedveten, ansvarsfull och anpassningsbar när situationen kräver det

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet

Kontaktpersoner

Per Warolin
Gruppchef
0730-826379

Facklig företrädare

Polisförbundet Per Thollin, 010-56 383 00; Saco-S Nils Hydén, 010-56 282 42; Fackförbundet ST Heléne Tapper, 010-56 281 78; SEKO Polisen Ehrenfried Jäschke, 010-56 221 10.

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidare med 6 mån provanställning
Arbetsort: Göteborg
Arbetstid: Flextid
Tillträde: Snarast och enligt överenskommelse
Anställning som administratör med funktionen laborant

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) kan komma att genomföras före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta istället kontakt med ansvarig rekryterare.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet


Ansökan sker via Polisens webbaserade rekryteringsverktyg