Forensiker med inriktning mot textila material till NFC Linköping

Organisation
Polismyndigheten
Län
Östergötland
Sista ansökningsdatum
2017-08-18 23:30
Referensnummer
C14100/2017

Forensiker med inriktning mot textila material till NFC Linköping

Beskrivning av arbetsplatsen

Nationellt forensiskt centrum, NFC, är en nationell avdelning inom Polismyndigheten. Verksamheten har sitt huvudsäte i Linköping och finns även i Stockholm, Göteborg och Malmö. Antalet anställda är sammanlagt cirka 480 personer.
NFC:s uppgift är att som opartiskt expertorgan utföra undersökningar i brottmål åt rättsväsendets myndigheter. NFC har även ansvaret för en enhetlig och kvalitetssäkrad forensisk process inom hela Polismyndigheten som omfattar laborativ verksamhet, kriminalteknik och it-forensik. Dessutom ansvarar NFC för forskning och utveckling, expertstöd samt utbildning inom det forensiska området. Idag består NFC av sju sektioner med verksamhet inom områden som informationsteknik, biologi, droganalys, kemi och teknik, samt ett kansli.

NFC expanderar och nu söker vi medarbetare som vill arbeta i en organisation som växer och utvecklas.

Kemi- och tekniksektionen vid NFC i Linköping arbetar med klassisk kriminalteknik. Inom kemi- och teknik utförs främst olika typer av jämförelser, exempelvis av vapen, fingeravtryck, fibrer, skospår, däck, inbrottsverktyg, explosivämnen, färger, glas och kulor. Dessutom ansvarar sektionen för forskning och utveckling, expertstöd samt utbildning inom sektionens olika ämnesområden. Sektionen har cirka 100 anställda och är indelad i sex grupper.

Anställningen avser en tillsvidareanställning med sex månaders provanställning till gruppen spår och tekniskt brand. Gruppen består idag av 18 medarbetare.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna omfattar jämförande och beskrivande undersökningar, huvudsakligen av material som tillvaratagits av polisen i samband med brottsutredningar. Du kommer att arbeta med olika slags frågeställningar som alla berör områdena textila fibrer och textila material. I fiberundersökningar eftersöks fibrer från en textil på andra textilier/material/ytor, för att svara på frågan om det har varit en kontakt mellan dem. Undersökningar av textila material innefattar bland annat hur skador uppkommit i kläder, t.ex. från eggvasst föremål, eller frågan om vad ett bränt fragment ursprungligen utgjort för slags textil.

Kvalifikationer

Kvalifikationer
• akademisk examen gärna med inriktning mot textila material eller motsvarande efterfrågad kompetens förvärvad på annat sätt
• goda kunskaper i det svenska språket, både i tal och i skrift, då det i arbetsuppgifterna ingår att dokumentera och redovisa utförda undersökningar.
• goda kunskaper i engelska språket, både i tal och skrift

Meriterande
• erfarenhet av laboratoriearbete och detaljgranskning är meriterande.
• vana att arbeta med mikroskop

Personliga egenskaper
• förmåga att arbeta både självständigt och i grupp
• ansvarsfull, analytisk, noggrann och pålitlig
• prioriteringsförmåga
• målinriktad, produktionsorienterad och kvalitetsmedveten
• öppen för återkoppling, nya perspektiv, ständig inlärning och självutveckling
• förmåga att urskilja detaljer samt ett fullgott färg-, siffer- och bokstavsseende

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Inför anställningen kommer ett anlagstest angående bl.a. mönsterigenkänning att tillämpas. Erfarenhet krävs.

Kontaktpersoner

Eva Segerstedt
Gruppchef
010-562 82 03

Facklig företrädare

Polisförbundet Per Thollin, 010-56 385 86; Saco-S Nils Hydén, 010-56 282 42; ST Heléne Tapper, 010-56 281 78; SEKO Polisen Ehrenfried Jäschke, 010-56 221 10.

Övrig information

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet, säkerhetsprövning, med registerkontroll
enligt säkerhetsskyddslagen, kommer genomföras före anställningen.

Ansökan:
Genom din ansökan samtycker du till att dina personuppgifter behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Har du skyddad identitet eller annan information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut; Registrera dig inte i systemet utan ta istället kontakt med rekryterande chef.

Polismyndigheten
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 29500 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika
värde och skapar förtroende för polisen.
Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se
Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Välkommen med din ansökan via denna länk!