NFC får större lokaler i Linköping

NFC expanderar i Linköping – klart med större lokaler.

De senaste åren har Nationellt forensiskt centrum vuxit med närmare 100 medarbetare i Linköping, vilket har gjort att flera sektioner har blivit trångbodda. Nu står det klart att NFC utökar lokalytan på Garnisonsområdet i Linköping. I slutet av förra veckan signerades hyresavtalet för den nybyggda fastigheten Skvadronen som ska komplettera NFC:s befintliga lokaler.

NFC och it-avdelningen

Det är NFC:s informationstekniksektion som ska flytta till den 3635 kvadratmeter stora lokalen, tillsammans med en del av Polismyndighetens it-avdelning.

– Det känns väldigt bra att vi nu får ytterligare lokalyta med möjlighet att fortsätta växa och utveckla verksamheten i Linköping. NFC har redan idag ungefär 390 medarbetare i Linköping, säger NFC:s avdelningschef Lena Klasén.

Lokalerna ska anpassas

Nu väntar fortsatt planering och anpassning av lokalen för NFC:s behov. När informationstekniksektionen flyttar frigörs lokaler i nuvarande NFC-huset (hus 8 och hus 95). Det är ännu inte klart hur NFC ska använda de lokalerna framöver.

– Det här ger oss möjlighet att se över hur vi på bästa sätt kan disponera alla våra lokaler för att skapa så bra förutsättningar som möjligt för hela verksamheten, säger Lena Klasén.

Flytten till Skvadronen väntas kunna genomföras i början av 2019.